Vi hjälper er med CSRD ESRS S1
I samband med hållbarhets direktivet CSRD behöver svenska företag berätta hur medarbetare mår och trivs på sin arbetsplats. Företag blir nu skyldiga att publikt redovisa information som tidigare delats i stängda dialoger
CSRD-rapporteringen som berör anställda görs i ESRS S1, en av de 12 standarder som ingår i CSRD. ESRS S1 inkluderar även grupper och medarbetare som arbetar i direkt anslutning till bolaget såsom egenföretagare, konsulter eller medarbetare som kommer in via bemanningsföretag.YouGo Healthplan hjälper er med rappotering kring de nya direktiven från EU.
HELTÄCKANDE
Vi tar ett helhetsgrepp kring levnadsvanor. För att må riktigt bra behöver samtliga vanor beaktas.
STRATEGISK
För att arbeta strategiskt krävs insikt och individualisering.
Det får vi genom regelbundna mätningar och individanpassade insatser.
EVIDENSBASERAD
För oss är det självklart att arbeta evidensbaserat och att kunskap, metoder och modeller vilar på vetenskaplig grund.
YOUGO HEALTHPLAN ER HELHETSLÖSNING
YOUGO
INSIGHT
KARTLÄGGNING
För att kunna arbeta systematiskt, strategiskt och långsiktigt behövs insikt om nuläge och utveckling. Därför mäter vi medarbetarnas levnadsvanor inom sju områden utifrån evidensbaserade frågor tre gånger per år.
YOUGO
HEALTH COACH
PERSONLIG DIGITAL COACHNING
Ett digitalt samtal med en hälsocoach för att tillsammans ta fram en hälsoplan utifrån individens förutsättningar och önskemål. Samtalen skapar struktur och kraft till förändring.
YOUGO
MENTAL HÄLSA
TRÄNA DIN HJÄRAN
Stärk medarbetarnas mentala förmågor och ge förutsättningar för hållbara välmående medarbetare. Detta ACT-baserade träningsprogram guidar medarbetaren steg för steg till större välmående utifrån egna förutsättningar.
SÅ HÄR GÅR DET TILL
DET MÅSTE VARA ENKELT & INDIVIDANPASSAT
1
ONBOARDING
Mål, förankring & intresse
Vi sätter tillsammans upp mål med er strategiska hälsoinvestering.
YouGo Healthplan presenteras för organisationen, chefer och medarbetare och onboarding sker digitalt live tillsammans med oss i en föreläsning där vi också sätter hälsoarbetet och levnadsvanor i ett sammanhang.
Vi vill väcka intresse och visa hur mycket våra levnadsvanor påverkar vårt mående och visa att små förändringar kan ge stora effekter.
I slutet på föreläsningen ges tid att svara på hälsokartläggningen och vi finns tillgängliga för frågor och support.
Vi vill göra det enklare att må bra.
2
YOUGO INSIGHT
Kartläggning - Hälsodata visar vägen
Företag
-
Hälsokartläggning och rapportering 3 gånger / år
utifrån sju nyckeltal för hållbara medarbetare -
Möjlighet att addera frågor
-
Insatsförslag på gruppnivå
-
Hållbarhetsrapportering enligt GRI-standard
Medarbetare
-
Insikt om nuläge genom direkt sammanställning och återkoppling
-
Individanpassade förslag på insatser och utvecklingsområden
Medarbetarna genomför en digital hälsokartläggning av levnadsvanor. Ni som arbetsgivare har möjlighet har också möjlighet att addera frågor utifrån era önskemål för att följa det som är viktigt för er.
Medarbetaren får direkt återkoppling med en sammanställning av sina vanor och personligt anpassade förslag till första steg för förändring.
Arbetsgivaren får av sin dedikerade hälsoutvecklare en rapport med uppföljning av mål, resultat och analys för att skapa insikt på gruppnivå. Arbetsgivaren får förslag till insatser på gruppnivå för att ta hälsoarbetet till nästa nivå.
Efter 4 månader genomförs åter en digital kartläggning av levnadsvanor för att få insikt om nuläge, utveckling och resultat. Arbetsgivaren erhåller ny rapport och medarbetaren nya förslag på förändringar.
3
YOUGO HEALTH COACH
Råd & stöd
Hälsocoachsamtalen kan fånga upp ohälsa tidigt och hjälper medarbetaren utveckla hälsosamma vanor utifrån medarbetarens egna förutsättningar och önskemål. Ett mycket effektivt och uppskattat inslag hos både medarbetare och arbetsgivare.
Coachning är en lösningsfokuserad samtalsteknik för att hjälpa individen att utvecklas och nå sina mål. Genom kraftfulla frågor skapas insikt om nuvarande situation, möjligheter, utmaningar och hur dessa kan hanteras för att nå uppsatta mål.
Många kunder väljer att kontinuerligt erbjuda hälsocoachsamtal till sina medarbetare. Det är mindre stigmatiserat än ett psykologsamtal men fångar upp ohälsa och ger stöd och kraft till medarbetaren till nya hälsosamma vanor.
4
YOUGO LEARNING
Lärplattform
YouGo Learning är medarbetaren plattform för utbildningar, vägledning, reflektionsuppgifter och praktiska övningar att följa inom mental hälsa, stress, återhämtning, sömn, mat, rörelse, alkohol och tobak. Allt för att stimulera beteendeförändring och nya hälsosamma levnadsvanor.
Medarbetaren väljer det område som hon känner är mest intressant och givande.
Allt lättillgängligt via dator eller app när det passar medarbetaren och medarbetaren väljer själv det innehåll som är mest intressant och aktuellt var, när och hur det passar medarbetaren själv.
I plattformen finns bland mycket annat övningar inom mental hälsa med Christina Andersson, psykolog och aktiv forskare vid Karolinska Institutet. Utbildning om matens påverkan på vårt välmående och hälsa med Kajsa Asp, leg. dietist och journalist samt utbildning om rörelsens betydelse för vår hälsa. Att ändra levnadsvanor kräver självledarskap varför också detta är en del av utbildningsinnehållet.
VI ÄLSKAR SMARTA SAMARBETEN
Vi erbjuder tjänster från kvalitetssäkrade smarta samarbetsaktörer. Allt för att göra det enkelt, effektivt och lönsamt att arbeta med hälsofrämjande insatser.
Challengize
Challengize är ett socialt, smart och roligt sätt att främja teamkänsla och rörelse.
Christina Andersson
Christina Andersson, psykolog och aktiv forskare vid Karolinska Institutet. Christina arbetar för att främja mentalt välmående och är en del av lärplattformen och håller också föreläsningar.
Kajsa Asp Jonson
Kajsa Asp Jonson är leg. dietist, journalist och författare. Kajsa är en del av lärplattformen och hon håller också kurser och föreläsningar. Med sin gedigna kompetens vet hon hur maten påverkar kroppen och kan också förmedla detta.
Cairy
Cairy är en app för att bli och förbli nykter. Tjänsten har dubbelt så många användare som AA i Sverige.